Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie czosnkowym i płatkachETAP 1:

Filet z kurczaka kroimy na kawałki - płaty.
ETAP 2:

Przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem. Układamy w misce.
ETAP 3:

Czosnek obieramy, wkładamy do wysokiego pojemnika i wlewamy pół jogurtu naturalnego.
Miksujemy blenderem, aż czosnek będzie rozdrobniony.
Po czym wlewamy resztę jogurtu i dokładnie mieszamy.
ETAP 4:

Powstały sos czosnkowy wlewamy do mięsa w misce i dokładnie mieszamy. Odstawiamy przykryte folią spożywczą na całą noc.
ETAP 5:

Płatki kukurydziane miksujemy w rozdrabniaczu.
ETAP 6:

Zamarynowane mięso - każdy kawałek maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w zmielonych płatkach.
ETAP 7:

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.