Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie czosnkowym i płatkachETAP 1:
Filet z kurczaka kroimy na kawałki - płaty.
ETAP 2:
Przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem. Układamy w misce.
ETAP 3:
Czosnek obieramy, wkładamy do wysokiego pojemnika i wlewamy pół jogurtu naturalnego.
Miksujemy blenderem, aż czosnek będzie rozdrobniony.
Po czym wlewamy resztę jogurtu i dokładnie mieszamy.
ETAP 4:
Powstały sos czosnkowy wlewamy do mięsa w misce i dokładnie mieszamy. Odstawiamy przykryte folią spożywczą na całą noc.
ETAP 5:
Płatki kukurydziane miksujemy w rozdrabniaczu.
ETAP 6:
Zamarynowane mięso - każdy kawałek maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w zmielonych płatkach.
ETAP 7:
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.