Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka w ziołach i czosnku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Należy pamiętać, żeby mięso natarte przyprawami odłożyć na co najmniej 1 godzinę w chłodne miejsce.

Filet z kurczaka w ziołach i czosnku

Składniki:

Filet z kurczaka w ziołach i czosnku

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w ziołach i czosnku
Filety z kurczaka dokładnie umyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z solą natrzeć mięso z kurczaka, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i ziołami prowansalskimi. Filety odłożyć na około 1 godzinę do lodówki. Następnie mięso ułożyć na brytfannie, skropić olejem, przykryć folią spożywczą, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec niespełna godzinę (około 50 minut) w temp 180 stopni, skrapiając od czasu do czasu odrobiną wody.