Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym
Filety umyć, posypać solą i pieprzem. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Szpinak opłukać i poszarpać na mniejsze kawałki.
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić razem ze szpinakiem podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę oraz połowę sera żółtego startego na tarce cały czas mieszając.
Kiedy ser się rozpuści sos jest gotowy. Filety przełożyć na talerze, polać sosem i posypać resztą sera żółtego.
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić razem ze szpinakiem podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę oraz połowę sera żółtego startego na tarce cały czas mieszając.
Kiedy ser się rozpuści sos jest gotowy. Filety przełożyć na talerze, polać sosem i posypać resztą sera żółtego.