Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso to najlepiej smakuje, gdy jest podane z ryżem i polane sosem.

Filet z kurczaka z winogronami

Składniki:

Filet z kurczaka z winogronami

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z winogronami
Mięso natrzeć sola, pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie włożyć do rondelka posmarowanego oliwą. Wierzch oblać roztopionym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 190 stopni, polewając od czasu do czasu sokiem z winogron. Na 10 minut przed końcem pieczenia dodać wydrylowane winogrona, dopiec. Gotowe mięso wyłożyć na półmisek, sos i winogrona przetrzeć przez sito, przyprawić do smaku.