Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z kurczaka zapiekany z majonezem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filet z kurczaka można zastąpić filetem z indyka.

Filet z kurczaka zapiekany z majonezem.

Składniki:

Filet z kurczaka zapiekany z majonezem.

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka zapiekany z majonezem.
Mięso z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku i delikatnie rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na pół godziny. Majonez wymieszać z utartym żółtym serem. Płaty mięsa obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety posmarować majonezem z serem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.