Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filet z miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Filet jagnięcy podzielić na 8 części. Każdy kawałek naciąć w 2 miejscach,

Filet z miętą

Składniki:

Filet z miętą

 

  • 80 dag jagnięciny
  • 8 cienkich plastrów boczku
  • 60 dag zieloengo groszku
  • 5 gałązek swieżej mięty
  • 1 niewielka kapusta pekińska
  • 1 duża cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filet z miętą
Filet jagnięcy podzielić na 8 części. Każdy kawałek naciąć w 2 miejscach, oprószyć solą i pieprzem. W nacięcie włożyć listki świeżej mięty, mięso owinąć plastrami boczku, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Cebulę pokroić w plasterki, lekko przesmażyć, dodając groszek i kapustę pekińską. Warzywa zalać 1/2 szkl bulionu z kostki rosołowej i dusić 10 min. Przełozyć do naczynia z mięsem i piec 20 min. Podawać z ryżem.