Sposób przygotowania:
Filet z mintaja na pierzynce z kaszy
Filety rozmrażamy, odsączamy z nadmiaru wody i panierujemy w białku z pieprzem, solą i czosnkiem oraz w razowej bułce tartej, aż do wyczerpania całego białka. Kaszę prażymy krótko na małym ogniu i zalewamy 3 szklankami wrzątku. Gotujemy około 20 minut, aż cała woda wyparuje. Następnie garnek ściągamy z ognia, ale trzymamy w cieple, np. obwinięty w koc. Na suchej patelni prażymy parę sekund siemię lniane. Spanierowane filety smażymy na patelni, na oliwie z oliwek. Kaszę wykładamy na talerze z pokrojoną czerwona papryką. Na kaszę kładziemy gorący filet. Posypujemy uprażonym siemieniem lnianym.
Nina W.
kapitan_barbarossa
Cieszę się, że zechcesz przetestować mój przepis:) Też kiedyś miałam problem z mintajem. Dzisiaj dokładnie odsączam rybę po rozmrożeniu i dociskam panierkę. 3mam kciuki, żeby Tobie również się udało:)