Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Filet z mintaja zapiekany w szynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Niekonwencjonalny sposób na podanie ryby.

Filet z mintaja zapiekany w szynce

Składniki:

Filet z mintaja zapiekany w szynce

 

  • 2 filety z mintaja
  • kilka plasterków szynki wędzonej
  • kula mozzarelli
  • łyżeczka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • zioła

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja zapiekany w szynce
Filety z ryby umyć, dokładnie osuszyć i oprószyć solą, pieprzem. Na plastrze/plastrach szynki ułożyć warstwę sera mozzarella (pokrojonego w plastry) posypać ziołami. Filety natrzeć przetartym ząbkiem czosnku z masłem. Rybę zawinąć w szynkę i obsmażyć na złoto na patelni. Włożyć rybę do nagrzanego piekarnika i piec ok. 10-15 min, aby ryba był nadal soczysta.