Sposób przygotowania:
Filet z pangi i cebulką w pomidorze
Filet z pangi kroimy w małe dzwonki umyć i posolić. Następnie przygotowujemy panierkę. Rozbijamy na talerzyku jajko a na osobnym talerzyku rozsypujemy bułkę tartą. Rybę odtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na małym ogniu aż nabierze złotego koloru. Usmażoną rybę przekładamy do miseczek i robimy sos. Cebulę pokroić w drobną kostkę i szklimy ją na jasny kolor. Dodajemy kostkę bulionową można również jak ktoś lubi dodać liść laurowy i ziele angielski. Dodajemy wodę przegotowaną i
przecier pomidorowy. dodajemy pół łyżeczki cukru do sosiku. Na koniec zalewamy sosem rybę i odstawiamy do następnego dnia.
przecier pomidorowy. dodajemy pół łyżeczki cukru do sosiku. Na koniec zalewamy sosem rybę i odstawiamy do następnego dnia.