Sposób przygotowania:
Filet z pieczarkami i śmietaną
Filet umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić obtoczone w mące kawałki fileta. Chwilę je smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a pieczarki w paski, natkę posiekać. Do lekko przesmażonych kawałków fileta wrzucić cebulę i pieczarki i smażyć 4 minuty. Wszystko oprószyć przyprawami, dodać posiekaną natkę a potem wlać śmietankę i zagotować. Śmietanka po chwili zgęstnieje i danie będzie gotowe do podania. Filet dobrze smakuje z ryżem lub ziemniakami i surówką.
zbysiowa
zewa
Madziu jeśli lubisz sosy śmietanowe to na pewno Ci zasmakuje :)
Wiem, że nie każdy lubi. Mój mąż niby wszystko jedzący a do sosu śmietanowego od dziecka ma uraz.
gusia1000