Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka ryba pieczona w folii z cząbrem oraz świeżą miętą to dobry pomysł na prosty, szybki i smaczny obiad.

Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą

 

  • pstrąg łososiowy 1 duży filet
  • oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • cząber
  • pieprz cytrynowy
  • mięta kilka gałązek

Sposób przygotowania:

Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą
Myjemy filet i osuszamy go papierowym ręcznikiem, a następnie dzielimy na dwie części.

Nacieramy rybę oliwą z oliwek oraz przyprawami. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.

Następnie obkładamy filet gałązkami mięty i zawijamy z folię aluminiową.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy rybę i pieczemy przez około 20 minut.
Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą
Myjemy filet i osuszamy go papierowym ręcznikiem.
Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą
Nacieramy rybę oliwą z oliwek oraz przyprawami.
Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą
Następnie obkładamy filet gałązkami mięty i zawijamy z folię aluminiową.
Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy rybę i pieczemy przez około 20 minut.