Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z ryby z czosnkem i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W taki sposób można przygotować filety z różnych gatunków ryb

Filet z ryby z czosnkem i chrzanem

Składniki:

Filet z ryby z czosnkem i chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Filet z ryby z czosnkem i chrzanem
Filety z ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować świeżo startym chrzanem i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.