madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Filet z szpinakiem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna pierś kurczaka z dodatkiem szpinaku oraz mozzarelli. Lekkie i pożywne danie. Smakuje nawet mojemu mężowi który nie jest fanem szpinaku.

Filet z szpinakiem i mozzarellą

Składniki:

Filet z szpinakiem i mozzarellą

 

  • 3 piersi z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • tymianek do smaku
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • granulowany czosnek do smaku
  • olej do smażenia
  • 150 g mozzarelli małe kulki

Sposób przygotowania:

Filet z szpinakiem i mozzarellą

ETAP 1:

Filet z szpinakiem i mozzarellą
Pokrojone i rozbite mięso przyprawiamy do smaku

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Rozkrawamy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy, a następnie przyprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z obu stron na lekko rumiany kolor.

ETAP 2:

Filet z szpinakiem i mozzarellą
Rozmrażamy szpinak i doprawiamy do smaku

W tym samym czasie na rozgrzanej patelni rozmrażamy szpinak i doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem.

ETAP 3:

Filet z szpinakiem i mozzarellą
Na usmażonym mięsie układamy szpinak z czosnkiem

Szybko nakładamy na gorące mięso, jeszcze gorący szpinak. Na samym końcu układamy mozzarellę pokrojoną na plasterki, która powinna się lekko stopić pod wpływem gorąca z mięsa i szpinaku.