Sposób przygotowania:
Filet z szpinakiem i mozzarelląETAP 1:
![Filet z szpinakiem i mozzarellą Filet z szpinakiem i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/filet-z-szpinakiem-i-mozzarella-459440.jpg)
Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Rozkrawamy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy, a następnie przyprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z obu stron na lekko rumiany kolor.
ETAP 2:
![Filet z szpinakiem i mozzarellą Filet z szpinakiem i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/filet-z-szpinakiem-i-mozzarella-459441.jpg)
W tym samym czasie na rozgrzanej patelni rozmrażamy szpinak i doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem.
ETAP 3:
![Filet z szpinakiem i mozzarellą Filet z szpinakiem i mozzarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/filet-z-szpinakiem-i-mozzarella-459442.jpg)
Szybko nakładamy na gorące mięso, jeszcze gorący szpinak. Na samym końcu układamy mozzarellę pokrojoną na plasterki, która powinna się lekko stopić pod wpływem gorąca z mięsa i szpinaku.