szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Filet ziołowy z papirusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Rzadko mi się to zdarza, ale jak mam bardzo mało czasu, albo po prostu chce wypróbować nowość na rynku to korzystam z tzw gotowców.

Filet ziołowy z papirusa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet ziołowy z papirusa

 

Sposób przygotowania:

Filet ziołowy z papirusa
Filet z kurczaka (ja miałąm dość duże sztuki), myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym a następnie przecinamy na pół, tworząc dwa cieńsze. Każdy kawałek mięsa włożyłam do osobnego papirusa ( w opakowaniu były cztery sztuki) i przełożyłam na suchą, lekko rozgrzaną patelnię. Smażyłam po 4-5 minut z każdej ze stron. Następnie ściągamy mięso w papirusie z patelni i pergamin wyrzucamy.
Filet ziołowy z papirusa
Filet z kurczaka po osuszeniu kroimy na dwie częsci
Filet ziołowy z papirusa
Filet usmażyłam w papirusie który jest gotowym pergaminem z przyprawami
Filet ziołowy z papirusa
Filet układamy na papirusie i przykrywamy druga częścia
Filet ziołowy z papirusa
Smażymy na patelni bez tłuszczu z każdej ze stron