msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Filet z kurczaka w potrawce z cukinii.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki i syty obiad.Soczysty filet w warzywno-grzybowym towarzystwie.

Filet z kurczaka w potrawce z cukinii. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w potrawce z cukinii.

 

  • 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka
  • 3 płaskie łyżki przyprawy ziołowej do grilla
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 mała cukinia
  • 25 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w potrawce z cukinii.
Filety opłukać,osuszyć i oprószyć przyprawą ziołową do grilla i lekko posolić.Włożyć na rozgrzany na patelni olej. Cebulę obrać,pokroić w półplastry. Cukinię umyć i pokroić w kostkę.Moja była młoda,więc nie musiałam jej obierać ani wydrążać środka. Pieczarki opłukać,osuszyć i pokroić w ósemki. Gdy obsmażymy mięso ze wszystkich stron,dodać cebulę i kolejno cukinię i pieczarki. Doprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym.Dusić pod przykryciem,aż mięso będzie w środku usmażone ok.15-20 minut.Odkryć patelnię,aby nadmiar płynu odparował. Podawać np.z ziemniakami lub grubym makaronem.Mięso można pokroić w grube plastry i polać keczupem.
Filet z kurczaka w potrawce z cukinii.
Filety oprószyć przyprawą do grilla i posolić.Włożyć na patelnię.
Filet z kurczaka w potrawce z cukinii.
Do mięsa dodać pokrojoną cebulę i cukinię.
Filet z kurczaka w potrawce z cukinii.
Na patelnię dołożyć pokrojone w ósemki pieczarki.
Filet z kurczaka w potrawce z cukinii.
Etap 4