Sposób przygotowania:
Pieczony filet z łososia
Umytą i oczyszczoną rybę zamarynować w oliwie z oliwek, pieprzu cytrynowym
i soli czosnkowej. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Wszystkie składniki kruszonki dokładnie
połączyć, schłodzić i podzielić na 4 części. Zamarynowaną rybę obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor i ułożyć na blasze do pieczenia. Na każdym kawałku łososia ułożyć kruszonkę i zapiekać 10 minut w temperaturze 180°C. Na rozgrzanej oliwie z oliwek połączonej z masłem podsmażyć kurki z szalotką, czosnkiem, mini kapustą pokrojoną w grubą kostkę bądź paski oraz pomidorkami snack. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym, połączyć z kiełkami słonecznika, a następnie przełożyć na talerz. Na kurkach z mini kapustą ułożyć łososia z kruszonką, całość skropić ciemnym kremem balsamico.
i soli czosnkowej. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Wszystkie składniki kruszonki dokładnie
połączyć, schłodzić i podzielić na 4 części. Zamarynowaną rybę obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor i ułożyć na blasze do pieczenia. Na każdym kawałku łososia ułożyć kruszonkę i zapiekać 10 minut w temperaturze 180°C. Na rozgrzanej oliwie z oliwek połączonej z masłem podsmażyć kurki z szalotką, czosnkiem, mini kapustą pokrojoną w grubą kostkę bądź paski oraz pomidorkami snack. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym, połączyć z kiełkami słonecznika, a następnie przełożyć na talerz. Na kurkach z mini kapustą ułożyć łososia z kruszonką, całość skropić ciemnym kremem balsamico.