Sposób przygotowania:
Filety drobiowe z serem
Mięsko kroimy w średnią kostkę, ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej do naszego mięsa, wbijamy całe jaja, dodajemy warzywa - ja zimą używam własnych mrożonych, mogą być też suszone. Dodajemy czosnek i inne przyprawy według uznania. Nie przejmujcie się jeśli po spróbowaniu wyjdzie zbyt słone, po usmażeniu są wtedy idealne :) Po dodaniu wszystkich składników dodajemy 1-2 płaskich łyżek maki ziemniaczanej - po to by nam nasza masę skleiła. Wiadomo im bardziej mamy wodnistą mase mięsną tym więcej mąki - ale nie przesadzajmy,
Tak gotową masę smazymy jak normalne kotlety nakładając na rozgrzany olej i formując na patelni odpowiedni kształt.
Najlepiej smakują z sosem śmietanowo - ziołowym, Dobre też jako zimna zakąska z keczupem
Tak gotową masę smazymy jak normalne kotlety nakładając na rozgrzany olej i formując na patelni odpowiedni kształt.
Najlepiej smakują z sosem śmietanowo - ziołowym, Dobre też jako zimna zakąska z keczupem
iwona3004
Sarenka