Sposób przygotowania:
Filety drobiowe z serem i kurkami
Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety.
Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa.
Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem.
Kurki umyć, osączyć, większe pokroić.
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu.
Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości.
Wymieszać kurki razem z cebulę, dodać sól i pieprz, chwilę jeszcze poddusić.
Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Filety obtaczać w mące, jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z jednej strony na złoty kolor.
Usmażonego kotleta przewrócić na drugą stronę.
Na usmażoną część kotleta nałożyć kurki, przykryć plastrem sera, przykryć patelnię i na wolnym ogniu smażyć do rozpuszczenia się sera.
Tak postąpić z resztą kotletów.
Kotlety wyjąć na talerze i posypać posiekanym koperkiem.
Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa.
Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem.
Kurki umyć, osączyć, większe pokroić.
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu.
Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości.
Wymieszać kurki razem z cebulę, dodać sól i pieprz, chwilę jeszcze poddusić.
Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Filety obtaczać w mące, jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z jednej strony na złoty kolor.
Usmażonego kotleta przewrócić na drugą stronę.
Na usmażoną część kotleta nałożyć kurki, przykryć plastrem sera, przykryć patelnię i na wolnym ogniu smażyć do rozpuszczenia się sera.
Tak postąpić z resztą kotletów.
Kotlety wyjąć na talerze i posypać posiekanym koperkiem.
evita0007
elzbieta8960
elzbieta8960
KURKI oczywicie mialo byc....tak sie rozmarzylam ze az byka strzelilam :):):)
goga591@wp.pl
Polecam wszystkim bo są rewelacyjne.