Sposób przygotowania:
Filety mocno napakowane
Cebulę kroimy dość drobno. Czyste pieczarki kroimy i razem z cebulą dusimy na maśle. Pod koniec dodajemy sól, pieprz ziołowy i majeranek, doprawiamy dość mocno, aby część ich została przejęta przez mięso od środka. Spaghetti łamiemy na pół i gotujemy al dente , zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ugotowany makaron wrzucamy do pieczarek i dusimy razem pod przykryciem około 5 min. Odstawiamy aby lekko ostygł. Czyste piersi nacinamy z boku cienkim wąskim nożykiem. Robimy głębokie kieszonki aby jak najwięcej zmieścić nadzienia. Chłodny makaron lekko traktujemy nożem aby był krótszy i łatwiejszy w napychaniu fileta. Każdą pierś napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami. Na patelnię dajemy wodę i wszystkie składniki do duszenia. Doprowadzamy do wrzenia i układamy piersi. Polewamy płynem, przykrywamy i wolno dusimy, co jakiś czas obracając. Po 20 min gotowe.