Sposób przygotowania:
Filety po nocnych przejściach
Filety umyć i osuszyć. Pokroić pod skosem wzdłuż na cienkie paski. Oprószyć je solą i pieprzem. W misce umieścić mąkę, włożyć do niej pokrojone filety i dokładnie je obtoczyć w tej mące. Do drugiej miski wbić jajka, dodać sos serowy, mleko i doprawić solą i pieprzem i dokładnie ubić trzepaczką. Do tak przygotowanej masy włożyć obtoczone w mące i otrzepane z jej nadmiaru filety. Wymieszać, zakryć miskę folią spożywczą i wstawić najlepiej na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć miskę z lodówki i przygotować panierkę. Płatki zmiksować, dodać do nich bułkę tartą i granulowaną cebulkę i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, filety wyjmować z marynaty i panierować w panierce. Smażyć filety z obu stron na złoty kolor. ( Jeśli zostanie nam trochę marynaty można usmażyć z niej omlet ).
edytaha
Ewciu, jeśli można zapytać, jakiego sosu serowego użyłaś?
zewa
jest to sos na bazie majonezu i żółtego sera firmy Tarsmak.
zewa
Edytko ale masz skojarzenia, hi,hi :)
edytaha
zewa
:)
2milutka
zewa
Co do tego sosu to nie wiem gdzie kupić bo dostałam go w akcji testowej. Ale sos jest smaczny.
gusia1000
zewa
He, he fajna :)