SUPERPRZEPIS

Filety po nocnych przejściach

  • 9
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12
Filety po nocnych przejściach Więcej zdjęć (4)

Filety marynowane w takiej zalewie są wyjątkowo soczyste i kruchutkie.

Składniki:

Filety po nocnych przejściach

 

 

Sposób przygotowania:

Filety po nocnych przejściach
Filety umyć i osuszyć. Pokroić pod skosem wzdłuż na cienkie paski. Oprószyć je solą i pieprzem. W misce umieścić mąkę, włożyć do niej pokrojone filety i dokładnie je obtoczyć w tej mące. Do drugiej miski wbić jajka, dodać sos serowy, mleko i doprawić solą i pieprzem i dokładnie ubić trzepaczką. Do tak przygotowanej masy włożyć obtoczone w mące i otrzepane z jej nadmiaru filety. Wymieszać, zakryć miskę folią spożywczą i wstawić najlepiej na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć miskę z lodówki i przygotować panierkę. Płatki zmiksować, dodać do nich bułkę tartą i granulowaną cebulkę i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, filety wyjmować z marynaty i panierować w panierce. Smażyć filety z obu stron na złoty kolor. ( Jeśli zostanie nam trochę marynaty można usmażyć z niej omlet ).
Filety po nocnych przejściach
pokrojone filety obtoczyć w przygotowanej mące
Filety po nocnych przejściach
następnie włożyć je do marynaty z jajek...
Filety po nocnych przejściach
potem panierować filety i smażyć z obu stron