Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filety rybne pieczone z pomidorami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebule obrać, umyć, pokrajać w półplasterki, podsmażyć na biało n aoleju,

Filety rybne pieczone z pomidorami

Składniki:

Filety rybne pieczone z pomidorami

 

  • 8-10 filetów z ryb świeżych lub 4-5 kostek mrożonych
  • 3 łyżki oleju
  • 4 cebule
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 40 dag pomidorów
  • 1 szkl wywaru z warzyw
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filety rybne pieczone z pomidorami
Cebule obrać, umyć, pokrajać w półplasterki, podsmażyć na biało n aoleju, włożyc do większego rondla lub naczynia do zapiekania. na podkładzie z cebuli ułożyć filety rybne zwinete w zgrabne porcje, oprószone solą i pieprzem. Między filetami i po bokach rondla układać ćwiartki obranych pomidorów, posypać całość boczkiem pokrajanym w cienkie paski, podlać wywarem lub gorącą wodą. Piec w dość gorącym piekarniku (ok 200 st) przez 25-30 minut. Podawać na gorąco z pieczywem, ziemniakami lub ryżem i surówką. Można te potrawę podawać również na zimno - jako dodatek do pieczywa lub zakąskę.