Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Filety rybne w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z frytkami i surówką z sezonowych warzyw.

Filety rybne w sosie chrzanowym

Składniki:

Filety rybne w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Filety rybne w sosie chrzanowym
Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i margaryny, rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku solą, cukrem, zagotować, dodać chrzan, sok
z cytryny i śmietanę. Półmisek żaroodporny wysmarować tłuszczem, rybę umyć, osączyć, nie rozmrażać na półmisku obłożyć resztą margaryny, włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroi w kostkę
i posypać nimi miękką rybę. Wierzch polać przygotowanym sosem i zapiec jeszcze w piekarniku około 10 minut.

Tagi:

mak