Sposób przygotowania:
Filety rybne w sosie chrzanowym
Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i margaryny, rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku solą, cukrem, zagotować, dodać chrzan, sok
z cytryny i śmietanę. Półmisek żaroodporny wysmarować tłuszczem, rybę umyć, osączyć, nie rozmrażać na półmisku obłożyć resztą margaryny, włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroi w kostkę
i posypać nimi miękką rybę. Wierzch polać przygotowanym sosem i zapiec jeszcze w piekarniku około 10 minut.
z cytryny i śmietanę. Półmisek żaroodporny wysmarować tłuszczem, rybę umyć, osączyć, nie rozmrażać na półmisku obłożyć resztą margaryny, włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroi w kostkę
i posypać nimi miękką rybę. Wierzch polać przygotowanym sosem i zapiec jeszcze w piekarniku około 10 minut.