Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filety rybne z jajami

         
ocena: 3/5 głosów: 1754

Filetów nie rozmrażać, tylko smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Do

Filety rybne z jajami

Składniki:

Filety rybne z jajami

 

  • 50 dag panierowanych filetów

 

  • 2 jaja na twardo

 

 

  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki

 

 

 

  • smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Filety rybne z jajami
Filetów nie rozmrażać, tylko smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Do smaku dodać drobno pokrajany czosnek. Zrumienić z obu stron. Wstawić patelnię z usmażoną rybą na kilka minut do piekarnika lub pozostawić na wolnym ogniu. Jaja obrać, drobno posiekać. Masło stopić, wymieszać z posiekanymi jajami, przyprawić solą, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki. Gotową rybę wyłożyć na półmisek układając na każdym kawałku odpowiednią porcję jaj. Obłożyć ziemniakami z wody. Podawać z surówką z czerwonej kapusty lub z kapusty kwaszonej.