blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Filety rybne z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Filety rybne z winogronami

Składniki:

Filety rybne z winogronami

 

 

Sposób przygotowania:

Filety rybne z winogronami
Filety umyć, osuszyć, podzielić wzdłuż na pół. Winogrona oczyścić, umyć, połowę obrać ze skórki, usunąć z nich pestki. Drugą połowę wrzucić do sokowirówki, wycisnąć sok. Cebulę obrać, posiekać. Połówki filetów zwinąć w śliniaczki, w środek wkładając po jednym gronie winogrona. Łyżkę masła rozgrzać na patelni, dodać cebulę, przesmażyć. Śliniaczki rybne włożyćna patelnię, smażyćprzez ok. 2 min na silnym ogniu. Rybę obracać, tak by zrumieniła się ze wszystkich stron. Zalać winem, a gdy odparuje, wlać sok z winogron. Przyprawić solą i pieprzem, gotować przez 10 min. Po pierwszych 5 min obrócić każdy filet. K Rybę zdjąć z patelni łyżką ce-dzakową, ułożyć na ogrzanym półmisku, przykryć folią aluminiową. Oczyszczone ze skórki i pestek winogrona oraz pozostałe masło dodać do sosu. Szybko wymieszać, li Śliniaczki rybne zalać sosem, podawać natychmiast.