Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Filety rybne zapiekane w śmietanie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mniam,mniam,pychotka!

Filety rybne zapiekane w śmietanie

Składniki:

Filety rybne zapiekane w śmietanie

 

  • 60dag.filetów np.z dorsza,
  • 3/4szkl.mleka,
  • 2łyżki mąki,
  • 3/4szkl.śmietany,
  • 3-4łyżki tartego żółtego sera,
  • tłuszcz do smażenia,
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Filety rybne zapiekane w śmietanie
Nierozmrożone filety włożyć na 1\2godz.do mleka.Odsączyć podzielić na porcje przyprawić solą i pieprzem,oprószyć mąką i usmażyć na jasnozłoty kolor.Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu zalać śmietaną,posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku około 10min.

Tagi:

sery tarta ser