Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Śledzie w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowane według poprzedniego przepisu filety śledziowe opłukać, pokrajać w

Śledzie w majonezie

Składniki:

Śledzie w majonezie

 

  • 4 śledzie
  • 3/4 szklanki majonezu
  • łyżka musztardy
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • grzybki marynowane lub kapary i gotowane warzywa do dekoracji

Sposób przygotowania:

Śledzie w majonezie
Przygotowane według poprzedniego przepisu filety śledziowe opłukać, pokrajać w paski w poprzek, uło­żyć na półmisku i skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z musztardę, przyprawić solą i cukrem. Sosem zalać śledzie, udekorować grzybkami mary­nowanymi lub kaparami, ozdobnie pokrajaną marchewką i buraczkami oraz jarmużem.