jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Filety z faszerowane szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe danie na niedzielny obiad

Filety z faszerowane szynką i serem

Składniki:

Filety z faszerowane szynką i serem

 

Sposób przygotowania:

Filety z faszerowane szynką i serem
Filety umyć i przekroić wzdłuż na pół, aby uzyskać duże, cienkie plastry. Filety rozbić tłuczkiem do mięsa, posypać solą, pieprzem, na każdym ułożyć duży plaster żółtego sera goudy i szynki. Kotlety zawinąć w rulon, obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Na patelni rozpuścić masło i smażyć na nim kotlety przez około 5 minut z każdej strony. Następnie zdjąć z patelni odsączyć nadmiar tłuszczu i podawać gorące.