Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z karpia w panierce z bułki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filety z karpia są aromatyczne z chrupiącą panierką.

Filety z karpia w panierce z bułki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filety z karpia w panierce z bułki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z karpia w panierce z bułki
Filety umyć, osuszyć, natrzeć solą czosnkową, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem szczypty soli i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Filety z karpia w panierce z bułki
Natrzeć solą czosnkową skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem
Filety z karpia w panierce z bułki
Smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju