Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z kurczaka nadziewane marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Filety z kurczaka nadziewane gotowaną marchewką jest bardzo delikatne, smaczne i efektownie wygląda.

Filety z kurczaka nadziewane marchewką

Składniki:

Filety z kurczaka nadziewane marchewką

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka nadziewane marchewką
Filety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na grubej tarce, doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcję marchewki układać na przygotowane mięso, złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i obtaczać bułce tartej. Rumienić na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.