Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka zawijane w szynce
Mieso oplukac zimna woda i osuszyc.Filety podsmazyc na rozgrzanej oliwie na zlotobrazowo.Zdjac z patelni,opruszyc rozmarynem,sola i papryka,kazdy filet zawinac w dwa plastry szynki.
Czosnek i cebule obrac i pokroic w kostke.Marchew oraz seler oczascic,cukimie umyc,wszystko pokroic w slupki.Koncentrat pomidorowy wymieszac z bialym winem.
Zeszklic cebule na oliwie,dodac warzywa i czosnek i podsmazyc.Wlac koncentrat rozprowadzony w winie i dodac sol oraz papryke do smaku.
Mieso ulozyc na warzywach i dusic przez 15 minut pod przykryciem na malym ogniu.Wyjac filety do warzyw dodac skorke z cytryny i pietruszke.
Ulozyc wszystko na talerzach i gotowe.
Czosnek i cebule obrac i pokroic w kostke.Marchew oraz seler oczascic,cukimie umyc,wszystko pokroic w slupki.Koncentrat pomidorowy wymieszac z bialym winem.
Zeszklic cebule na oliwie,dodac warzywa i czosnek i podsmazyc.Wlac koncentrat rozprowadzony w winie i dodac sol oraz papryke do smaku.
Mieso ulozyc na warzywach i dusic przez 15 minut pod przykryciem na malym ogniu.Wyjac filety do warzyw dodac skorke z cytryny i pietruszke.
Ulozyc wszystko na talerzach i gotowe.