Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z mintaja w kokosowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ryba w sosie kokosowym ma ciekawy, oryginalny smak

Filety z mintaja w kokosowym sosie

Składniki:

Filety z mintaja w kokosowym sosie

 

  • 0,5 kg filetu z mintaja,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 szklanka mleczka kokosowego,
  • 20 dag pomidorów koktajlowych ,
  • 1 łyżeczka curry,
  • 2 łyżki mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filety z mintaja w kokosowym sosie
Filety z ryby umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym oleju. Do miseczki wlać mleczko kokosowe, dodać przyprawę curry i zmiażdżony czosnek, wymieszać. Sosem polać usmażoną rybę, dodać pokrojone na połówki koktajlowe pomidory i gotować na małym ogniu przez kilka minut.

Tagi:

mintaj dania