Sposób przygotowania:
Filety z mintaja ze skorupą szpinakowo - serową
► Czosnek wymieszać z rozmrożonym szpinakiem, serem fetą i doprawić bulionem, nastepnie do masy szpinakowo - serowej domieszać parmezan i jeszcze raz wymieszać.
► Filety ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i doprawić solą, pieprzem i odrobiną chili. Wierzch filetów obłożyć z przygotowaną masą szpinakowo - serową i na końcu posypać serem emmentaler. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180C - 190 C / Termoobieg /.
► Filety ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i doprawić solą, pieprzem i odrobiną chili. Wierzch filetów obłożyć z przygotowaną masą szpinakowo - serową i na końcu posypać serem emmentaler. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180C - 190 C / Termoobieg /.