Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z ryby zapiekane w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba nie musi być tylko smażona, można przygotować ją również z sosem

Filety z ryby zapiekane w sosie

Składniki:

Filety z ryby zapiekane w sosie

 

  • 1 kg filety z ryby,
  • 2 szt cebula,
  • 2 szt jabłka,
  • 5 łyżek ketchup,
  • 1 szkl bulion warzywny,
  • 3 ząbki czosnek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku papryka mielona,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • 5 łyzek natka pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z ryby zapiekane w sosie
Bulion warzywny zagotować, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, ugotować do miękkości. Jabłka obrać, pokroić, dodać do wywaru, rozgotować. Do masy wlać 1/2 szkl wody, ketchup, przyprawić do smaku, wymieszać z natką pietruszki. Filety umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, przykryć. Zapiekać w temp 180 stopni około 35 minut. Podawać z surówką i ziemniakami.