Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Filety z sandacza w śmietanie i ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

To danie nie wymaga opisu

Filety z sandacza w śmietanie i ziołach

Składniki:

Filety z sandacza w śmietanie i ziołach

 

 

  • 1 kg filetów z sandacza masło do smarowania formy
  • 4 łyżki wywaru rybnego
  • 1 szklanka śmietany
  • 4 gałązki pietruszki
  • 4 gałązki trybuli
  • 4 liście ekstragonu
  • 6 liści bazylii
  • 1 gałązka koperku do dekoracji
  • białe wino do smaku

Sposób przygotowania:

Filety z sandacza w śmietanie i ziołach
Filety z sandacza umyć i osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Rozgrzać piekarnik. Płaską, żaroodporną formę wysmarować masłem i ułożyć w niej obok siebie filety. Polać dwiema łyżkami wywaru rybnego i winem. Wstawić do piekarnika na ok. 10 minut, następnie wyjąć i trzymać w cieple. 2 łyżki wywaru dodać do śmietany, doprawić solą i pieprzem. Gotować bez przyprawiania, aż sos zacznie gęstnieć. Dodać posiekane zioła i już nie gotować. Gorącym sosem polać filety. Przybrać koperkiem

Tagi:

filety rybne