Sposób przygotowania:
Filety z serowym nadzieniem Pyzy
jajko roztrzepałam ze śmietanką, posoliłam, dodałam po 1/3 łyżeczki papryki ostrej i suszonych pomidorów i tyle mąki żeby ciasto miało konsystencję bardzo gęstej śmietany. Serek kanapkowy utarłam z topiony i przyprawami. Filety rozcięłam poziomo na pół nie przecinając do końca i rozłożyłam tak żeby uzyskać płat mięsa. Lekko rozbiłam tłuczkiem przykrywając mięso folią spożywczą. Każdy posmarowałam porcją masy serowej i zwinęłam jak krokiety zawijając także boki żeby ser nie wypłynął i lekko je spłaszczyłam przyklepując dłonią. Kotlety odłożyłam do lodówki na pół godziny żeby stężały. Następnie obtoczyłam je najpierw w samej mące a potem w cieście pomagając sobie dwoma widelcami. Kładłam na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyłam na niezbyt silnym ogniu żeby roladki usmażyły się również w środku. Dla pewności przykryłam patelnię pokrywką pod sam koniec smażenia czyli gdy kotlety były już rumiane z obu stron. Podałam z ziemniakami i surówką z marchewki