Sposób przygotowania:
Filety z udźca kurczaka z jabłkami
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i papryczkę chilli, podsmażamy aż cebula będzie miękka. Przekładamy cebulę na talerzyk. Na tej samej patelni podsmażamy aż do zarumienienia filety z udźca kurczaka, kiedy filety będą zarumienione dodajemy z powrotem cebulę i dodajemy 1/3 szklanki wody. Dusimy około 5 minut. Po tym czasie do mięsa i cebuli dodajemy pozostałe przyprawy, tj. liść laurowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir, goździki i garam masalę wszystko razem podsmażamy około 15 minut. Kiedy mięso będzie już miękkie dodajemy jogurt naturalny i pokrojone w plasterki jabłka, dusimy całość jeszcze 5 minut. Kurczaka podajemy posypanego świeżą, zieloną pietruszką (lub kolendrą) i popijamy schłodzonym cydrem