Sposób przygotowania:
Filety zapiekane w śmietanie
Do mleka włożyć nierozmrożone filety na 30 minut, odsączyć
i podzielić na porcje. Oprószyć solą, pieprzem i mąką,
a następnie na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć na złoty kolor. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną, wierzch posypać startym serem i piec w piekarniku 10 minut. Po tym czasie wyjąć i posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami.
i podzielić na porcje. Oprószyć solą, pieprzem i mąką,
a następnie na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć na złoty kolor. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną, wierzch posypać startym serem i piec w piekarniku 10 minut. Po tym czasie wyjąć i posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami.