Sposób przygotowania:
Fit brownie daktylowe
Daktyle zalewamy 2 szklankami gorącej wody i odstawiamy na 2 godziny. Następnie zlewamy wodę i przekładamy daktyle do kielicha blendera. Masło rozpuszczamy i lekko przestudzone dodajemy do daktyli. Blendujemy na gładką masę. Kolejno dodajemy jajko i mieszamy razem. Na koniec wsypujemy kakao oraz mąkę i dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach.
Upieczone brownie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Zimne ciasto przekładamy na talerz i dekorujemy kleksami bitej śmietany.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach.
Upieczone brownie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Zimne ciasto przekładamy na talerz i dekorujemy kleksami bitej śmietany.