Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku w postaci zupy
Mięso pokroiłam w kostkę ok 2cm, obsmażyłam z każdej strony na oleju, przełożyłam do garnka. Na tej samej patelni zrumieniłam pokrojoną w plasterki chorizo i kiełbasę jałowcową, a następnie na wytopionym tłuszczu zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, dodałam do mięsa.
Marchew pokroiłam w półkrążki, wrzuciłam do garnka. Dodałam przecier pomidorowy, liście laurowe, ziele, wlałam gorący bulion i gotowałam pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso stało się miękkie (gotowałam w szybkowarze 20 minut).
Do zupy dodałam fasolę, gotowałam jeszcze ok 5 minut. Kolendrę utłukłam w moździerzu, wymieszałam z pozostałymi przyprawami, wsypałam do zupy. Posoliłam wg gustu. Podałam z kleksem kwaśnej śmietany.
Smacznego!
Marchew pokroiłam w półkrążki, wrzuciłam do garnka. Dodałam przecier pomidorowy, liście laurowe, ziele, wlałam gorący bulion i gotowałam pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso stało się miękkie (gotowałam w szybkowarze 20 minut).
Do zupy dodałam fasolę, gotowałam jeszcze ok 5 minut. Kolendrę utłukłam w moździerzu, wymieszałam z pozostałymi przyprawami, wsypałam do zupy. Posoliłam wg gustu. Podałam z kleksem kwaśnej śmietany.
Smacznego!
patunia87