patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Kotleciki faszerowane szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kotleciki z mięsa mielonego można użyć dowolnego. Idealny na obiad i do kanapek. Ja podaję na ciepło. Smacznego.

Kotleciki faszerowane szpinakiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki faszerowane szpinakiem i serem

Kotlety

Farsz

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Kotleciki faszerowane szpinakiem i serem
Cebulkę drobno siekam i podsmażam na rumiano dodaję szpinak oraz czosnek granulowany i niedźwiedzi oraz pieprz i sól. Odstawiam do wystygnięcia.

Do dużej miski przekładam mięso. Następnie dodaję jajka, płatki owsiane, przyprawy, ketchup. Dokładnie mieszam. W jednej miseczce przygotowuję jajka z mlekiem.

Które dokładnie mieszam. Do drugiej miski wysypuję bułkę tartą. Dłonią nacieram porcję mięsa robię dołek na środku i wkładam łyżeczką szpinak z cebulą oraz pól łyżeczki tartego sera. Mięso zaklejam i formuję kotleciki.

Następnie obtaczam w jajku oraz bułce. Smażę na oleju na rumiano. Smacznego.  
Kotleciki  faszerowane szpinakiem i serem
Wszystkie składniki na kotlety mieszamy dokładnie.
Kotleciki  faszerowane szpinakiem i serem
Szpinak smażę z cebulką oraz z czosnkiem granulowanym i niedźwiedzim.
Kotleciki  faszerowane szpinakiem i serem
Kotleciki formuję dokładnie. A następnie obtaczam w jajkach i bułce.
Kotleciki  faszerowane szpinakiem i serem
Kotleciki w bułce tartej smażę na rumiano.