Flaczki Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przyrządzić flaki Asus

Flaczki Asus

Składniki:

Flaczki Asus

 

Sposób przygotowania:

Flaczki Asus
Flaki płukać kilkakrotnie. Zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut i odcedzić. Cielęcinę gotować 30 minut w 2 l. wody z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Mięso wyjąć pokroić w paski. Wywar pozostawić w garnku. Flaczki dodać do wywaru, gotować kilka godzin do miękkości. Marchew pietruszkę i seler umyć, obrać oraz pokroić w cienkie paski. Cebule i por posiekać. Wrzucić mięso i warzywa do flaczków, posolić i dusić na małym ogniu około 35 minut. Mąkę zasmażyć z masłem, rozprowadzić 3/4 szklanki zimnej wody. Zasmażkę dodać do flaczków. Doprawić solą, pieprzem, maggi, imbirem,gałkę muszkatołową i majeranek.Na koniec dodać mieloną słodką paprykę oraz sok z cytryny