iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Flaczki drobiowo pieczarkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna i syta zupa z udek kurczaka z dodatkiem pieczarek. Rozgrzewające danie jednogarnkowe dla całej rodziny pasuje na zakończenie karnawału.

Flaczki drobiowo pieczarkowe

Składniki:

Flaczki drobiowo pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowo pieczarkowe
Do garnka wlewamy ok 3 litry wody. Dajemy liść laurowy i umyte udka. Gotujemy z dodatkiem soli ok 30 min. Ugotowane udka wyciągamy z wywaru. Warzywa pokrojone w cienkie paseczki dajemy do wywaru. Gotujemy.

Cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy na maśle dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki. Podsmażamy dodajemy do zupy. Mięso z udek kroimy w paseczki. Dodajemy do wywaru. Gotujemy jeszcze chwilę . Doprawiamy przyprawą do flaków.

Zaciągamy śmietaną.