Sposób przygotowania:
Flaczki drobiowo pieczarkowe
Do garnka wlewamy ok 3 litry wody. Dajemy liść laurowy i umyte udka. Gotujemy z dodatkiem soli ok 30 min. Ugotowane udka wyciągamy z wywaru. Warzywa pokrojone w cienkie paseczki dajemy do wywaru. Gotujemy.
Cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy na maśle dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki. Podsmażamy dodajemy do zupy. Mięso z udek kroimy w paseczki. Dodajemy do wywaru. Gotujemy jeszcze chwilę . Doprawiamy przyprawą do flaków.
Zaciągamy śmietaną.
Cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy na maśle dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki. Podsmażamy dodajemy do zupy. Mięso z udek kroimy w paseczki. Dodajemy do wywaru. Gotujemy jeszcze chwilę . Doprawiamy przyprawą do flaków.
Zaciągamy śmietaną.
Magdalena88
Marika-