Sposób przygotowania:
Flaczki drobiowo-wołowe
Wołowinę gotujemy gdy będzie miękka wyciągamy ją i kroimy w paseczki cieniutkie . W osobnym garnku gotujemy udka z dodatkiem 2 łyżki ziarenek smaku Winiary ,gdy będą miękkie wyciągamy studzimy i kroimy je w paseczki . Marchewkę i pietruszkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka .Cebulę obieramy siekamy ,paprykę czerwona pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cieniutkie paseczki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone i starte warzywa doprawiamy 1 łyżką słodkiej papryki .Do wywaru po udkach wkładamy mięso z udek ,wołowe i podsmażone warzywa .Gotujemy doprawiamy przyprawą do flaków,majerankiem ok 2 łyżki duze i solą jeżeli jest taka konieczność .Doprawiamy pieprzem grubo mielonym .Na patelni na maśle robimy zasmażkę 1 stopnia dolewamy bulionu dobrze mieszamy wlewamy do garnka z naszymi flaczkami .Wyciskamy czosnek 2-3 ząbki , mieszamy i podajemy z świeżym pieczywem .