lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Flaczki w mojej kuchni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na początku nie przyjemny zapach ale potem jaka uczta :)

Flaczki w mojej kuchni

Składniki:

Flaczki w mojej kuchni

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki w mojej kuchni
No to zaczynamy od obgotowania flaków wiadomo nie ładnie pachną Flaki przełożyć do miski, zalać zimną wodą , dokładnie porozdzielać, przepłukać na sitku blaszanym Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i gotować 5 minut. Odlewamy wodę .Ponownie zalać świeżą porcją wrzącej wody i gotować 15 minut, odlać wodę i przelać nową, wrzącą wodą na stku.W ten sposób pozbędziemy się nieprzyjemnego zapachu, który czasami pozostaje w takich nie płukanych flakach.Teraz zalewamy gorącym rosołemi gotujemy na małym ogniu ok. 1,5 godziny. Wyparowany rosół stale uzupełniamy wrzątkiem. Trudno określić łączny czas gotowania - trzeba sprawdzić. Flaczki dobrze ugotowane powinny być tak miękkie, żeby można je było w palcach rozetrzeć. dodać wołowinę pokrojona w paseczki następnie marchew starta na tarce liść i ziele majeranek pieprz magi na samym końcu do smaku. smacznego :)