Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Flaczki wołowo-grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Coś a la strogonow

Flaczki wołowo-grzybowe

Składniki:

Flaczki wołowo-grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Flaczki wołowo-grzybowe
Pieczarki oczyścić , opłukać , pokroić w plasterki. Pieczeń pokroić w podłużne paski wzdłuż włókien na ok 3-5 cm długości. Do rondla dajemy tłuszcz (jaki kto używa-smalec,olej lub margaryna) ok 2-3 łyżki i pokrojona w kostkę cebulę. Lekko podsmażyć. Dodać pokrojone mięso i pieczarki i przyprawy. Wszystko przykryć i dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso i pieczarki będą miękkie całość zagęszczamy mąką i śmietaną tak jak zupę. Smacznego