lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Flaczki z jarzyn

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna zupa z flaczków z warzywami

Flaczki z jarzyn

Składniki:

Flaczki z jarzyn

 

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • pól selera
  • por
  • cebula
  • łyżka mąki
  • łyżeczka masła
  • 15 dag makaronu
  • łyżka sosu sojowego
  • majeranek
  • pieprz ziołowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Flaczki z jarzyn
Makaron ugotuj,zalej zimną wodą.Jarzyny oczyść,pokrój w paseczki i gotuj w 6 szklankach wody.Kiedy będą miękkie wymieszaj mąkę z małą ilością wody,tak by nie powstały żadne grudki i wlej wodę do warzyw.Zagotuj całość od czasu do czasu mieszając.
Dodaj masło i wymienione przyprawy.Tuż przed podaniem wrzuć ugotowany makaron i całość podgrzej.Przed podaniem możesz udekorowań np pokrojoną natką pietruszki.