Sposób przygotowania:
Flaczki z kurczaka
Umyte mięso zalewam w garnku wodą ( 2,5 – 3 l) Po zagotowaniu, dodaję warzywa , plasterki czosnku, sól i pieprz. Gotuję do miękkości .Pod koniec dodaję listki lubczyku i natkę.
Po tym czasie mięso i warzywa wyciągam, jak przestygną kroję w kosteczkę, mięso obieram i dzielę na małe kawałki ( paseczki) Dodaję do wywaru. Wsypuję majeranek, papryki i doprawiam solą i pieprzem.
Na koniec robię zasmażkę z mąki i masła . Podaję ze świeżym pieczywem.
Po tym czasie mięso i warzywa wyciągam, jak przestygną kroję w kosteczkę, mięso obieram i dzielę na małe kawałki ( paseczki) Dodaję do wywaru. Wsypuję majeranek, papryki i doprawiam solą i pieprzem.
Na koniec robię zasmażkę z mąki i masła . Podaję ze świeżym pieczywem.