agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Flaczki z warzyw.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie czyli flaczki bez mięsa.Smacznego

Flaczki z warzyw.

Składniki:

Flaczki z warzyw.

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z warzyw.
Warzywa oczyścić,umyć,pokroić w słupki.Margarynę stopić,zmieszać z olejem,włożyć warzywa,podlać odrobiną wody,dusić pół godziny,doprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami.Makaron ugotować na półmiękko (uważać żeby się nie rozgotował),odcedzić.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą.Uduszone warzywa wymieszać z makaronem,wyłożyć do przygotowanego naczynia,posypać serem..Wstawić do piekarnika,zapiec,wystawić,kiedy na powierzchni wytworzy się rumiana skórka.Jajka umyć,ugotować na twardo,posiekać,zmieszać z drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.Zapieczone warzywa posypać zieleniną z jajkami.