SUPERPRZEPIS

Flaczki z wołowiny, drobiu i żołądków

  • lalunia
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Flaczki z wołowiny, drobiu i żołądków Więcej zdjęć (4)

Dziś zupka, jedni ją uwielbiają drudzy nienawidzą. Fakt nazwa może się kojarzyć z czymś nie przyjemnym dla tych, co nigdy nie jedli i nie wiedza co tracą. Osobiście uwielbiam i polecam którzy lubią.

Składniki:

Flaczki z wołowiny, drobiu i żołądków

Składniki:

Sposób przygotowania:

Flaczki z wołowiny, drobiu i żołądków

Wykonanie:

Żołądki oczyszczamy i kroimy w paseczki. Pałki z kurczaka myjemy i czyścimy. Antrykot moczymy w zimnej wodzie. Następnie przekładamy wszystko do dużego gara. Zalewamy zimną wodą aby zakryło nam mięso.

Dodajemy marchew, por, seler, pietruszkę. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, paprykę, gałkę muszkatołową i starty czosnek. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie( obieramy kurczaka) wołowinę kroimy drobno.

Dodajemy przecier pomidorowy i na końcu majeranek.

Gotowe

Flaczki z wołowiny, drobiu i żołądków
Flaczki z wołowiny, drobiu i żołądków
Żołądki oczyszczamy i kroimy w paseczki.
Flaczki z wołowiny, drobiu i żołądków
Pałki z kurczaka myjemy i czyścimy. Antrykot moczymy w zimnej wodzie. Następnie przekładamy wszystko do dużego gara. Zalewamy zimną wodą aby zakryło nam mięso. Dodajemy marchew,por,seler,pietruszkę.Wrzucamy liść laurowy,ziele angielskie,pieprz sól,paprykę,gałkę muszkatołową i starty czosnek.Gotujemy do momentu , aż mięso będzie miękkie.

Tagi:

flaczki