Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Flaczki z żołądków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa inna niż tradycyjne flaczki

Flaczki z żołądków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Flaczki z żołądków

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z żołądków
Filet z kurczaka i oczyszczone żołądki wkładamy do garnka. Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości mięsa. Gdy jest ono wystarczająco miękkie wyciągamy i kroimy w paseczki. Marchewki i ziemniaki ścieramy na tarce jarzynowej. Razem z mięsem wrzucamy z powrotem do garnka i gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku Kucharkiem, pieprzem i przyprawą do flaków. Zagęszczamy rozprowadzoną mąką w wodzie. Podajemy z pieczywem.
Flaczki z żołądków
Mięso gotujemy z przyprawami do miękkości.
Flaczki z żołądków
Kroimy je po ugotowaniu w małe kawałki najlepiej paski
Flaczki z żołądków
Marchewke i ziemniaki ścieramy na tarce jarzynowej